hu.llcitycouncil.org
Építészet

Nézze meg az Apple Campus 2 hat hónapos időtartamát 4 perc alatt

Nézze meg az Apple Campus 2 hat hónapos időtartamát 4 perc alatt



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.


Az elektronikus óriás Apple 5 milliárd dolláros cupertinói "űrhajó" campusának lehetősége nyílik a következő év üzleti tevékenységére. A Hewlett Packard (HP) egykori campusán található, 175 hektáros területen egy remek irodát építenek fel, beleértve egy mintegy 2,8 millió négyzetméteres kutatási és fejlesztési épületet, egy 1000 férőhelyes vállalati előadótermet, egy vállalati fitneszközpontot, egy központi üzemet. valamint hozzá tartozó parkoló és még sok más korszerű létesítmény ennek a rangos cégnek az alkalmazottai számára.

Itt jön a karácsonyi ajándékunk az Apple minden kedvelőjének. Nézze meg az Apple „űrhajó” campus 2 új építőipari összeállítását az építkezés terén az elmúlt fél évben. Minden elismerés a szokásos Apple felmérést végző drón videográfusnak, Matthew Robertsnek köszönhető, aki több mint egy éve követi az előrehaladást.

Magával ragadva Norman Foster gyűrű alakú kialakításával a jövő technikai forgatókönyvéhez, ez év márciusa óta Roberts a levegőből kezdte megfigyelni az egyetemet, csatlakozva egy kis Bay Area szubkultúrához, amely drónkezelőkkel rendelkezik.

Az alábbi videóban körülbelül négy perc alatt összehasonlíthatja az egyetem elmúlt féléves előrehaladását. A videó részletesen bemutatja az Apple campusának az elmúlt hónapokban elért előrehaladását, beleértve az előadótermet, az elsődleges hozzáférési alagutat, a Dirt-hegyet, a kutatási és fejlesztési létesítményt, az Atriumot, a Tantau Avenue 2. fázist, a fő parkolóházat, a fitneszközpontot és a karbantartási létesítményt.

Sőt, a drónos videóból azt figyelhetjük meg, hogy bár egyes építmények, mint például a K + F épület és a parkolóház a végéhez közelednek, más szempontok, például a 2. szakasz, a tereprendezés és az elsődleges hozzáférési alagút még hosszú utat kell megtenni.

Nézze meg a videót itt:

Íme néhány részlet a campusról:

Építészet:

Az épület építése 2011-ben kezdődött, és az exkluzív épület mögött Norman Foster áll. Foster szerint az épület kialakításában erősen ívelt üveg található, több mint 4 mérföldön. Ezenkívül a dizájnt részben a London Square ötlete ihlette.

Steve Jobs volt vezérigazgató is részt vett a tervezési szakaszban, és elmondta, hogy az Apple "lőtt a világ legjobb irodaházának megépítésével".

Nézze meg, hogy az Apple Inc. korábbi vezérigazgatója, Steve Jobs 2011. június 7-én a Cupertino Városi Tanács elé terjeszti az új Apple Campusra vonatkozó javaslatát a Cupertino Városi Tanácsban:

Előadóterem:

A 120 000 négyzetméteres előadóterem a föld alatt helyezkedik el, 1000 ember befogadására alkalmas, a bejárati területet 80 tonnás szénszálas tető borítja. Ez lehetővé teszi az Apple számára, hogy több rendezvényét az egyetemen rendezhesse. Ezen kívül a nézőtéren előcsarnok és vendéglátó létesítmény is helyet kap.

"Amit lehetővé tesz számunkra, hogy vegyük a termékbemutatókat és a különleges eseményeket, amelyeket San Franciscóban és azon túl végezünk, és hazahozzuk Cupertinóba" - mondta Dan Whisenhunt, az Apple ingatlan- és létesítményekkel foglalkozó főigazgatója a Cupertino városi tanács előadása során. 2013-ban.

Ezenkívül a Corporate Auditorium 350 parkolóhellyel rendelkezik az észak-tantaui parkolási struktúrában.

Belépő alagút:

A környező tájra gyakorolt ​​vizuális hatás csökkentése érdekében az Apple alagutakba eltűnő bekötőutakat telepít, így hozzáférést biztosít a mélygarázshoz. Sőt, az alagutak hálózata összeköti a campus különböző épületeit.

Dirt-hegy:

Az Apple új campusának felépítéséhez feltárt szennyeződéseket nem távolítják el. Ehelyett a felhalmozott szennyeződést felhasználják az épület tereprendezésében, amely természetes erdőre fog hasonlítani.

Parkoló garázs:

Körülbelül 10 980 parkolóhely lesz. Közülük körülbelül 9 240 parkolóhely szolgálja majd az Apple Campus 2 fő telephelyét. Mindkét parkolóhelyet elektromos járművek töltőállomásaival látják el, körülbelül 300 töltőállomással. A földalatti parkolóházak segítenek abban, hogy a járművek ne tönkretegyék a tájat.

Tájkép:

A több mint 100 hektáros parkosított zöldterülettel a rétek és erdők kialakítása ökológiai szempontból gazdag tölgy szavannát hoz létre, amely a korai Santa Clara-völgyre emlékeztet. Miután elkészült, az egyetem a zöldség 80% -át adja, 7000 fával. A kiválasztott növények közül sok alkalmazkodni tud az éghajlati változásokhoz. A tölgyfák mellett számos gyümölcsfa is lesz az egyetemen, amelyet a campus kávézójában szolgálnak fel.

Környezetbarát:

Mivel az épület 100% -ban megújuló energia-campus, az épület 700 000 négyzetméteres napelemekkel, valamint irányított biogázzal ellátott üzemanyagcellákkal fog működni. Körülbelül 8 MW fotovoltaikus elem kerül beépítésre a főépület és a parkolószerkezetek tetejére.

Kalifornia éghajlati viszonyait figyelembe véve a főépület az év 75% -ában légkondicionálás vagy fűtés nélkül megy át természetes szellőztető rendszeren keresztül. A San Jose Mercury News beszámolója szerint naponta több mint 157 000 liter víz fog áramlani az Apple campusába, amelyet tereprendezésre, tornyok hűtésére és vízvezeték-szerelésre lehet felhasználni.

Edzőterem:

A főépület északnyugati irányába egy 100 000 négyzetméteres fitneszközpont az Apple több mint 20 000 alkalmazottját szolgálja. 2014 decemberében az Apple engedélyeket szerzett 74 millió dollár építésére a fitneszközpontban - írja a Buildzoom.

Kerékpárok:

A campus körüli alkalmazottak megsegítése érdekében majdnem 1000 kerékpárt biztosítanak.

Belső terek:

A pompás belső tér lélegzetelállító. A fotók elkezdtek megjelenni az interneten. Míg a fotókat eredetileg az Apple munkatársainak terjesztették, a Mac Generation, egy francia webhely tette közzé őket.

A falakat a világ legnagyobb ívelt üvegdarabjai fogják birtokolni, amelyek több mint 3000 lapot tartalmaznak.

A Business Insider szerint kezdetben sem az aláírásgyűrű alakú épület, sem az egyetem helyszíne nem volt a terv része. "Ez nem kör alakú épületnek indult, hanem valóban ebbe nőtt bele" - mondta Foster az Architectural Record-nek 2014-ben. "Tehát egy nagy parkkal rendelkező épület ötlete valóban egy nagyon intenzív folyamat eredményeként született meg, sok modellel és sok előadás - mondta Foster.

Büfé:

A főépület földszintjén egy 60 000 négyzetméteres mozgatható ülősarok található, amely 2100 ember befogadására alkalmas. Ezenkívül lesz egy 20 000 négyzetméter magasföldszint, amely további 600 ember befogadására alkalmas, és 1750 ülőhely teraszon szabadtéri étkezésre.

Tárgyalók:

Az épület közös zónáin mintegy 83 000 négyzetméteres területtel találkozási és kitörési tereket különítenek el.

Tantau fejlesztési fázis 2:

A 2. szakasz 600 000 négyzetméternyi irodát, kutatási és fejlesztési épületet foglal magában, legfeljebb 2200 alkalmazott számára. Az Észak-Tantau sugárút mentén található épületek rugalmasságot biztosítanak a jövőbeni üzleti igények kielégítésére.

Sima, ívelt falai mögött a csillogó űrhajó biztosítja az összetett környezet követését, tükrözve az Apple márkaértékeit: „innováció, könnyű használat és szépség”.

Kiemelt kép jóvoltából: Matthew Roberts / Youtube

Forrás: Business Insider, Cupertino.org

Írta: Alekhya Sai Punnamaraju


Nézd meg a videót: Visiting Apples Campus In Cupertino!